Mijn energiepeil bewaken?

Gepost op 25/03/2020 08:22 door Tommie Harnie

Hoe snel kan het gaan? Verandering.
Uitspraken die we geregeld in de mond nemen zoals "change is the new normal", komen er niet zomaar. En zie, thuiswerk is een feit. Tot voor een paar weken keek je misschien uit naar dit moment. Een moment voor jou alleen, om eens ongestoord die bepaalde dossiers af te werken, die achterstallige mails te beantwoorden. 

Of je zat misschien nog in discussie met HR of je manager over hoeveel dagen thuiswerk wel gepast zou zijn ... Want zat er toch niet wat de schrik in dat we thuis 'buiten controle' vallen? En hoe moest dat dan weer aangestuurd worden? Laat staan als we jou zouden moeten bereiken.

Vandaag, loopt alles in elkaar over. En je bent allicht niet de enige thuis. Dus, afspraken maken, organiseren, anders denken, veel loslaten, opnieuw iets bedenken, testen ... Van 'bandbreedte' gesprekken tot het opnemen/overnemen van andere rollen, zoals leerkracht, collega, coach, partner ... En dan vergeet ik er nog wel een paar ;-)

En als je dan met eenzelfde ijver aan je werkdag begint, zoals een 'oude' thuiswerkdag, dan loop je het risico om oververmoeid te geraken. 

Vroeg opstaan, voordat de kids wakker zijn, PC openzetten en snel beginnen. Een hele dag met gigantisch veel zaken bezig zijn, brandjes blussen en verschillende petten opzetten, uitkijken naar 's avonds als de kids in hun bed liggen en toch nog eens de PC openen. Want je hebt niet het gevoel dat je veel gedaan hebt. Tiens? Herkenbaar?

Er ligt dus veel meer op onze boterham bij thuiswerk; een mogelijke valkuil?

Dat de situatie die we vandaag met z'n allen doorgaan op vele vlakken een gamechanger zal zijn, is overduidelijk.
Leren en durven experimenteren, jezelf terug uitvinden, terugvinden. Maar bovenal zorg voor jezelf.

Wij hebben voldoende ervaring en tips om in moeilijke of onoverzichtelijke situaties het hoofd boven water te houden. Voor jezelf, je collega's, leidinggevende, medewerkers, managers ... We helpen je graag.

#weerbaarheid #wendbaarheid #energiemanagement #timemanagement #communicatie #teamwerk #remote

burn-out energiemanagement

Deel deze pagina:

Dit artikel is geschreven door Tommie Harnie

Expertise: Sales (verkoop),communicatie en activerende werkvormen

Door deelnemers ervaren als: enthousiast, creatief, dwarsdenker

Tommie laat het etiket ADHD niet als een belemmering klinken, maar als een talent. Voordat je met je ogen kan knipperen heeft Tommie alweer een beter idee en ziet hij het helemaal voor zich hoe jouw medewerkers, jouw organisatie en jijzelf boven zichzelf kunnen uitgroeien. Tegen ADHD bestaat er een medicijn, tegen zijn meeslepend enthousiasme niet.
Tommie sleurt je mee in zijn turbulent denkproces en voordat je bekomen bent van de rollercoaster aan input, besef je dat je wakker wordt in een nieuwe organisatie waarin mensen met meer plezier zich inzetten voor de klant en voor uw organisatie.

Reageer op dit artikel

Wordt niet weergegeven op de website.